top of page

פטריות מרפא ומחלת הסרטן

  • תמונת הסופר/ת: Magde Qasim
    Magde Qasim
  • 10 באוק׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 31 בדצמ׳ 2022


פטריות משולבות באסכולות שונות של הרפואה הטבעית והמסורתית ברחבי העולם, השימוש המסורתי והמודרני מתמקד ביכולת של פטריות לסייע לגוף להימנע ולהתמודד עם מחלת הסרטן.

מחקרי תצפית, בעיקר במזרח, מצאו כי בקרב אוכלוסיות בהן קיים שימוש בפטריות כחלק מהתפריט התזונתי בו משולבות פטריות מספר פעמים בשבוע, שכיחות הופעת מחלת הסרטן מסוגים שונים פחותה בהשוואה לאותה אוכלוסייה באותן מדינות בהן אין שילוב של פטריות בתפריט.

המדע המודרני ותחום המחקר הרפואי החל בעשורים האחרונים לבדוק ולבחון את יעילות הפטריות על גוף האדם. בשנת 1977 נרשמה ביפן תרופה בשם KRESTIN בה נמצאים פוליסכרידים מפטריית הקוריליוס (טרמטס) לסרטני מערכת העיכול, ריאות ושד. בשנת 1985 נרשמה ביפן תרופה נוספת (LENTINAN) המופקת מפטריית השיטאקה לסרטן הקיבה ובעשורים האחרונים הצטרפו תרופות נוספות. בהתאם לתוצאות מחקרים אלו ואחרים, ניתן לראות כי פטריות מרפא לטיפול בסרטן אכן יעילות הן כטיפול והן כמניעה.

מניעה של סרטן

בפטריות מרפא קיימים מגוון רחב של רכיבים ייחודיים לעולם הפטריות, רכיבים אלה בעלי השפעה "מלמדת" על מערכת החיסון ומאפשרת לתאי מערכת החיסון לזהות ולהתמודד עם תאים סרטניים מסוגם שונים. חשוב לציין כי לפטריות אין השפעה ישירה על תאים סרטניים ודרך עבודתם היא בעיקר דרך השפעה על תפקוד מערכת החיסון. נטילה יומית של פטריות יכולה לסייע במניעה של התפתחות של סרטנים שונים.


שילוב פטריות עם טיפול קונבנציונאלי

שילוב צריכה של פטריות מרפא במקביל לטיפולים קונבנציונליים, כגון: כימותרפיה, הקרנות, טיפולים ביולוגים ואימונולוגים נחקר רבות בעשורים האחרונים. נמצא כי פטריות מסייעות למטופל להתמודד עם המחלה ועם הטיפולים בצורה טובה יותר. נכון להיום לא נמצאו במחקרים הפרעה או שיבוש של הטיפול הקונבנציונאלי עם פטריות.

שילוב של פטריות מרפא מחזק את רמת האנרגיה והוויטליות, מסייע לשמירה על רמה נאותה של תאי דם לבנים, צמצום של תופעות לוואי כגון: פצעים בפה, בחילות, תשישות, כאבים, התאוששות מהירה יותר לאחר הטיפול, איזון תפקודים של מערכת העיכול, תמיכה באיזון אנמיה, מניעת זיהומים, צמצום הישנות של הסרטן.

חשוב לציין כי התאמה של הרכב פטריות צריכה להיעשות ע"י רופא או מטפל שלמד טיפול באמצעות פטריות (מיקותרפיה).

התאמה של פטריות מתבצעת בהתאם לסוג הסרטן, מאפיינים שלו, הטיפול הקונבנציונאלי, בדיקות דם והרכב הפטריות משתנה במהלך הטיפול ולאחריו.


PainAche

מרפאת כאב פיזיותרפיה ושיקום
לימודי תעודה והכשרות מיקצועיות
  • מי יכול לקבל שירות?
    אנשים מגיל 21 ומעלה, אזרחי מדינת ישראל העומדים בקריטריונים. מבוטחי קופת חולים: כללית, מכבי, לאומית, מאוחדת, משרד הבטחון. נמצאים בטיפול ומעקב תקופתי סדיר אצל הגורם המטפל.
  • איך מקבלים המלצה לקנאביס?
    להוצאה, חידוש או העלאת מינון ברישיון קנאביס יש להביא המלצה לקנאביס מרופא בהתאם לצורך של המטופל. המלצה להוצאת רישיון חדש חייבת להיות מרופא מומחה בלבד. חידוש או העלאת מינון ברישיון עקב כאבים, ניתן להביא המלצה מרופא משפחה (עד 50 גרם). מעל 50 גרם בכל מקרה חייב המלצה מרופא מומחה. במקרים של פוסט טראומה חייב המלצה מפסיכיאטר בלבד בכל שלב. ניתן לקבל המלצה דרך קופת חולים כללית, מכבי, מאוחדת, לאומית בקביעת תור לרופא או פנייה ישירות דרך האתר או האפליקציה. אפשרות נוספות לקבל המלצה דרך רופא מומחה באופן פרטי (בתשלום).
  • כמה עולה השירות?
    עלות הוצאת רשיון תלוי בכל מקרה לגופו. את העלות הכוללת (הצעת מחיר) תקבלו מייד לאחר בדיקת הזכאות. ובמידה ותחליטו להיעזר בנו, תשלמו רק כאשר הרישיון מוכן.
  • מהן דרכי השימוש בקנאביס רפואי?
    ישנן ארבע דרכים עיקריות לצריכת קנאביס רפואי: שאיפה בעישון, אידוי, שמן ושאיפה באמצעות משאף.
  • מה היתרונות בשירות שלנו?
    מתן שירות און ליין עם מענה מיידי ואנושי בווטסאפ . בדיקת זכאות בחינם ! הדרכה וליווי עם אוזן קשבת לאורך התהליך. הכוונה והפנייה לגורמים רלוונטים במקרה ואין המלצה מתאימה מרופא. עד 5 ימים תקבלו את הרישיון שלכם מוכן ! אנו נתעסק בבקשה שלכם על מנת להעניק לכם חוויה נעימה, מהירה ומבלי לצאת מהבית ולבזבז זמן יקר.
  • מהן דרכי השימוש בקנאביס רפואי?
    ישנן ארבע דרכים עיקריות לצריכת קנאביס רפואי: שאיפה בעישון, אידוי, שמן ושאיפה באמצעות משאף. תופעות הלוואי האפשריות כוללות פגיעה בזיכרון, בתפיסת כאב, בתנועתיות וברמת הניידות, התמכרות, מצוקה נפשית, יובש בפה, סחרחורות, נזקים לריאות, ירידה ברמות הסוכר, דופק מהיר, ירידה בלחץ דם, הרחבת כלי דם והפרעות בקצב הלב.
  • מה זה קנאביס רפואי?
    מאז שחר ההיסטוריה השתמש האדם בצמח הקנאביס וברפואה הסינית הקנאביס הוא אחד מ-50 צמחי היסוד. השימוש בקנאביס למטרות רפואיות מתבסס על עדויות כי הוא עשוי לסייע למטופלים הסובלים ממגוון רחב של מצבים רפואיים. בין ההשפעות המיטיבות של הקנאביס: רגיעה, שיפור תיאבון, שיפור איכות השינה, שיפור מצב רוח, הקלה בבחילות והקאות, שיפור יכולת ההתמודדות, הרפיית שרירים, הקלה בכיוח, שיפור באיכות חיים והקלה בכאב. צמח הקנאביס מכיל כ-460 חומרים פעילים, ובהם אותרו עד כה מעל ל-60 חומרים פעילים רפואית המכונים 'קנבינואידים', אשר השפעתם ויחסי הגומלין בניהם עדיין אינם ידועים באופן מוחלט לקהילת המדע והרפואה. החומרים המוכרים ביותר הם: THC (קיצור של Tetra Hydro Cannabinol) המהווה את החומר הפסיכואקטיבי המרכזי בצמח הקנאביס, שהוכח כבעל תכונות רפואיות רבות, לרבות שיכוך כאב ונוגד בחילות. קנבינואיד זה בודד לראשונה בעולם בשנת 1964 במכון וייצמן בישראל. CBD(ובשמו המלא Cannabidiol), אף הוא בעל תכונות רפואיות – לרבות נוגד דלקתיות ואף הוכח בחיות כמסייע באיחוי שברים בעצמות. קנבינואיד זה מקטין את הפעילות הפסיכואקטיבית של צמח הקנאביס, ונמצא בעבודות כי פעילותו נוגדת פסיכוזה ומפחיתה את תופעות הלוואי הפסיכיאטריות של THC. CBN (ובשם המלא Cannabinol) הוא החומר הפעיל שמיוחסת לו השראת שינה לאחר צריכת קנאביס, והוכח אף הוא כבעל תכונות רפואיות, בין השאר כמסייע לטיפול במחלות/ בעיות עור.
  • איזו כמות קנאביס מקבלים המטופלים?
    הרישיון לקנאביס רפואי בישראל ניתן לרוב תחילה למינון של 20 גרם לשימוש חודשי, ובהמשך עשויה הכמות לעלות ולהגיע עד ל-50 גרם ואף מעבר לכך, ולפי נתוני משרד הבריאות המינון החודשי הממוצע הוא של 34 גרם לחולה לחודש. לחולים אונקולוגים ניתן לעתים מרשם התחלתי במינון של 30 גרם.
  • מי זכאי לאישור לקנאביס רפואי?
    רישיון לשימוש בקנאביס רפואי לא יינתן אלא לאחר מיצוי הטיפולים המקובלים ובהתוויה מוכרת בלבד. נכון להיום, לפי נוהל 106 של משרד הבריאות למתן רישיונות לטיפול בקנאביס רפואי שעודכן לאחרונה במאי 2019, ניתן לקבל אישור לקנאביס רפואי בהתוויות ספציפיות.
  • דרכים ליצירת קשר
    דוא"ל: painaache@gmail.com טלפון 073-277-7600 נייד 050-236-6404
  • כתובת
    רח' ביר בורין 196 ,באקה אל גרבייה למיקום ב וייז WAZE אנא לחץ כאן
  • שעות פעילות
    ראשון 15:00 - 20:00 שני 15:00 - 20:00 שלישי 15:00 - 20:00 רביעי 15:00 - 20:00 חמישי 15:00 - 20:00 מענה טלפוני א-ה 09:00 - 20:00
  • תקנון אתר ,תנאי שימוש ועוד
    תקנון שכר לימוד תקנות הגנת הצרכן תקנון שימוש באתר הצהרת נגישות
  • מדיה חברתית
    Facebook instagram
bottom of page